Spodbuda škofa Bizjaka

Ob začetku misijona, 2.11.2012, nas je nagovoril škof Jurij Bizjak:

Pozdrav misijonarjem: patru Pavlu, patru Jožkotu in sestri Mojci … in vsem vam ter tistim, ki jih bo po vas moj pozdrav dosegel. Berilo apostola Pavla Filipljanom: milost in mir od Boga Očeta. To pismo spada med najbolj živahna in vesela pisma. Veselimo se misijona! Evangelij pa poudarja, da je treba narediti takoj, kar je potrebno, da se naredi. Da se ne odlaša in da je treba storiti, kar je obveznost. Stopimo na pot spreobrnjenja.

Povabilo k svetosti: Bodite sveti, kakor sem jaz svet - je povabilo že iz Stare zaveze. Praznovanje sobote - Gospodovega dne je vir posvečenja in zvestoba temu dnevu je znamenje, da Jahve posvečuje svoje ljudstvo. 150 let sežanske župnije! Tri zlata obdobja: 3×50 let. Namen župnije je, da posvečuje ljudi: pri krstnem kamnu smo krščeni, dali smo obljube, držimo se jih, postanemo svetišče Svetega Duha. Prerok Izaija takole napoveduje današnji dan: "Kako ljubke so na gorah noge glasnika radosti, ki prinaša mir in veselo novico." Od otroških let sem se čudil, zakaj govori prerok o nogah in ne o glasu ali o obrazu. Zakaj noge radosti? Ko so bili Izraelci v izgnanstvu, je stražar na Jeruzalemskem obzidju opazoval, kdaj se bodo izgnanci vrnili? Pred njimi pa bo šel glasnik, ki bo prinašal to veselo novico. Stražar bo opazil, da teče, kakor tisti, ki prinaša veselo novico. Danes je vesela novica evangelij. Prišli so misijonarji z veselim in prožnim korakom. Izaija nas še vabi, naj tudi mi z veselim in odločnim korakom prihajamo na sveti misijona in seveda, naj bodo naši koraki tudi duhovni.

Pogum nam in misijonarjem. Njim bomo dali poguma, če se čutijo sprejete. To jim bo dalo še več poguma in poleta za njihovo poslanstvo med nami!

"Prenesite na Gospoda svoje skrbi," pravi apostol Peter. Dajmo Gospodu priložnost, da lahko pokaže svojo moč in svoje varstvo. Nihče ni tako nizko, da ga Gospod ne bi pobral.

Škof Jurij Bizjak



Arhiv člankov
Domača stran

Valid XHTML 1.0 Transitional