Reportaže o novejših dogodkih

Martinovo 2002

V letu 2002 smo praznovali god našega župnijskega zavetnika še posebej slovesno, saj smo hkrati proslavljali tudi 140-letnico ustanovitve župnije in blagoslov ob zaključku obnovitvenih del na župnijski cerkvi. Slovesno bogoslužje je vodil gospod škof Metod Pirih. Cerkev je bila ob tej priložnosti zelo lepo okrašena, za trud in za cvetje se lepo zahvaljujemo vsem, ki ste ga prispevali - Bog vam povrni. Zahvaliti pa se moramo še številnim drugim: Zelo so se izkazali naši pevci. Praznik so nam polepšali tudi skavti z lepimi mislimi in prošnjami. Ob koncu maše je zbrane vernike pozdravila Kraška pihalna godba.
Po maši je sledila še pogostitev z joto in domačimi sladicami. (Bolj za šalo kot zares: Gospod župnik je v oznanila zapisal, da bo po maši "agape" (=obed ljubezni in prijateljstva). Žal številni verniki niso razumeli tega grškega izraza, zato v Sežani zdaj vlada prepričanje, da beseda "agape" pomeni "jota".)
Praznovanje se je nadaljevalo z molitvijo pred Najsvetejšim do večerne maše.


Oratorij

Od leta 2002 naprej organiziramo vsako leto oratorij za otroke iz župnij Sežana in Povir. Oratorij poteka pred cerkvijo svetega Petra v Povirju. Namenjen je vsem otrokom, ki se radi igrajo, družijo in spoznavajo vsak dan kaj novega.

Oratorij za celotno Slovenijo organizirajo Don Boskovi salezijanci (>>www.oratorij.net).
Vsako leto ima oratorij svojo vodilno zgodbo, ki jo otroci uprizorijo kot gledališko (ali lutkovno) igro. Poleg gledališke igre se vsak dan vrstijo še številne druge aktivnosti in delavnice.

V delavnicah smo ustvarjamo izdelke iz lesa in kamna. Učimo se slikati na steklo in delati zapestnice. Spoznamo tudi veliko novih iger in zapojemo kakšno pesem.
Dan končamo s spustom zastave.

Oglejte si še več naših fotografij:
(Za leto 2002 žal ni na voljo slik)
Oratorij 2003
Oratorij 2004
(Za leto 2005 žal ni na voljo slik)
Oratorij 2006
(Za leto 2007 žal ni na voljo slik)
Oratorij 2008
Oratorij 2009
Oratorij 2010
Oratorij 2011


Župnijsko romanje

Vsako leto v župniji organiziramo tudi župnijsko romanje. To je lepa priložnost, da se družimo, spoznavamo svet in domovino in se skupno zahvalimo Bogu za lepote stvarstva, ki nas obdaja.

Oglejte si fotoreportaže naših romanj:
Župnijsko romanje2003: Trsat in Istra

Nova maša 2006

Po dolgih letih smo imeli v Sežani dne 2. julija 2006 spet novo mašo. Maševal je naš bogoslovec in diakon Martin Šuštar, ki je 29. junija 2006 v Logu pri Vipavi prejel mašniško posvečenje. Po novi maši je ostal še en teden med nami, nato pa se je odpravil na svoje novo službeno mesto v Idrijo.Nazaj Domov