Župnija svetega Martina Sežana

Župnija Sežana

Novice

Pomembnejši datumi v prihodnjih dneh:
VESELO OZNANILO
preberite redna tedenska oznanila župnije Sežana

Prenovljena spletna stran župnije Sežana

Spletna stran sežanske župnije deluje že od leta 2002. V začetku maja 2018 je naša spletna stran dobila novo podobo. Prenovljena spletna stran je narejena tako, da je prikaz vsebin kar čim lepši in čim preglednejši – in to na osebnem računalniku, na tablici, pa tudi na mobilnem telefonu.

Združitev župnij Sežana in Povir

Koprski škof Jurij je novembra 2017 izdal Odlok o preureditvi župnij Škofije Koper. Po tem odloku je župnija Povir od 1. januarja 2018 naprej pridružena župniji Sežana.
Župniji Sežana in Povir sta si že dolgo vrsto let delili istega župnika, pa tudi sicer sta župniji delovali kot ena enota. Torej ne gre toliko za spremembo v načinu dela, pač pa zlasti za spremembo v poimenovanju. Povir se po novem ne imenuje več župnija, pač pa „Podružnica Svetega Petra v Povirju“.

Pastoralni dom 2015

Spomladi leta 2015 smo se v sežanski župniji odločili za gradnjo pastoralnega doma. Gre za nadomestno gradnjo – namesto stavbe, kjer je stalo staro župnišče in kjer je zadnjih 25 let delovala Kraška dekanijska Karitas. Tako bo župnija pridobila večnamensko dvorano, ki bo služila za veroučne prostore, za zimsko kapelo, predavanja in za srečanja raznih skupin.
Dela lepo napredujejo, priporočamo pa se za denarne prispevke.
Preberite več …


Oglejte si tudi spletne strani drugih slovenskih katoliških organizacij:

   BIBLIJA.net

Božja beseda za danes©Župnija Sežana
Trg 28. avgusta 4, 6210 Sežana
tel.: (05) 73-44-177
Župnik: Aleksander Skapin

Stran ureja: Marino Pavletič